Aanstormend HKU filmtalent presenteert zich in Amsterdam

Het aanstormend filmtalent van HKU Lichting 2012 Audiovisual Media presenteert zich tijdens een uniek afstudeerfestival in Amsterdam. De afstudeerfilms van de 43 jonge film- en televisiemakers zijn te bekijken op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari tussen 12:00 en 16:30 uur in Studio/K.

“Wij zetten door, ook als dat betekent dat we borden moeten afwassen om onze huur te kunnen betalen”, aldus de studenten. Ondanks dat er in deze tijd weinig ruimte is voor nieuwe filmmakers en hun ideeën zit HKU Lichting 2012 vol ambitie. Dit is terug te zien op het festival; een zeer gevarieerd aanbod met de meest uiteenlopende onderwerpen.

Zoals een prijswinnende documentaire over een elfjarige jongen die ‘niet op meisjes’ is en een ambitieus sciencefiction project waarin één persoon de wereld moet redden. Maar ook een ontroerend egodocument waarin de maker afscheid neemt van zijn geloof en een surrealistische film over de romance tussen een uitgerangeerde zeerover en een zonnebankmedewerkster.

Het programma bestaat uit 20 projecten: 10 documentaires en 10 speelfilms. Kijk voor het volledige programma op www.lichting2012.nl. De voorstellingen zijn gratis en zonder reservering te bezoeken.

31 januari & 1 februari 2013 / 12:00 uur – 16:30 uur / Studio/K, Timorplein 62, Amsterdam.

Bron: HKU