Upload Cinema: beste webvideo’s op het witte doek op 29 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam

Webvideo sloeg in het afgelopen jaar om van een fenomeen in een verslaving. Upload Cinema viert dit op 29 januari met een interactieve theateravond in de Stadsschouwburg. De Webvideo Top 40 bestaat uit de schokkendste, grappigste en mooiste online video’s van het afgelopen jaar.

Pareltjes van verre hebben een glansrol, dankzij het wereldwijde correspondentennetwerk van het VPRO succesprogramma Metropolis. Upload Cinema-oprichter en DWDD-gast Dagan Cohen voert het publiek mee langs de beelden die ons netvlies niet wilden loslaten.

Dit jaar was de wereld in de ban van een Koreaans paardendansje, Gangnam Style van PSY. Maar hoeveel fascinerende filmpjes uit het buitenland zijn er wel niet aan onze aandacht ontsnapt? Ook dit jaar vragen we jou om je favoriete video’s van het afgelopen jaar in de sturen, met nog een speciaal verzoek. Heb je vrienden, kennissen en familie op andere continenten? Vraag ze naar de webvideo’s die daar populair zijn en stuur ook hun exotische filmpjes in voor de Webvideo Top 40.

Traditioneel begint Upload Cinema het nieuwe jaar met een jaaroverzicht van de mooiste, grappigste, meest memorabele internetvideo’s van het vorige jaar, in de Stadsschouwburg Amsterdam en in diverse bioscopen in heel Nederland. De gastredactie bestaat uit het wereldwijde correspondententeam van VPRO tv-programma Metropolis.

Bron: Upload Cinema