iMMovator: Cross Media Café Uit het Lab op 12 februari

Op 12 februari werpen we een blik in de media toekomst. Tijdens een speciaal Cross Media Café over innovatie in de mediasector kijken we naar interessante projecten ontwikkeld in “lab” omgevingen. Waar werken wetenschappers, kunstenaars, studenten en uitvinders aan? Welke innovatieve concepten en projecten komen tot stand?

Met bijdragen van onder andere:

  • TNO. Prof. dr. ir. Erik Fledderus werpt een blik in de toekomst aan de hand van nieuwe diensten, toepassingen en beleid op basis van de nieuwste ICT, media en ruimtevaarttechnologie.
  • Beeld en Geluid. Roeland Ordelman en Lotte Belice Baltussen over LinkedTV en AXES, twee ontwikkelprojecten op het gebied van geautomatiseerde media productie.
  • Beyond Reality. Jeroen Mol presenteert diverse innovaties zoals Xpose, (Shazam voor video!), Holo@Home (maak je eigen hologram), en Virtually@ (een nieuw concept voor het virtueel bijwonen van events).
  • Dutch Pack brengt een groot aantal Nederlandse ”labs” bij elkaar, waaronder Waag Society, V2_, Mediamatic, Submarine Channel, Steim, NASA en Worm. Bruno Felix van Submarine komt de samenwerking presenteren.
  • Medialab Amsterdam, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, presenteert drie projecten van studenten, ontwikkeld samen met organisaties als Prorail, Ikea en de Gemeente Amsterdam.
  • Mediamatic Lab is een ontwerpbureau dat nieuwe media applicaties ontwikkelt die interactie, samenwerking en het delen van kennis stimuleren. Willem Velthoven presenteert ‘social media voting’.
  • Vele andere interessante, inspirerende projecten en pitches.

Oproep: Heb je zelf een prachtig project dat aandacht verdient?

We zijn met name op zoek naar projecten voor de ”pitch” sessie: twee minuten podiumtijd in combinatie met een eigen statafel met een demo. Heb je een prachtig project dat niet mag ontbreken? Een artistieke, technologische of wetenschappelijke innovatie die in de toekomt van groot belang kan zijn voor de media sector? Laat het weten aan Monique van Dusseldorp.

Inschrijven
Meer informatie over het programma en inschrijven via de iMMovator website. Toegang is gratis, dus aarzel niet en laat je op 12 februari inspireren door interessante projecten uit het lab!

Met vriendelijke groet,

Marlies Hakvoort
Communicatie iMMovator