Nieuwe DDG-voorzitter: Ike Bertels volgt Ger Poppelaars op

Op de afscheidsreceptie van oud-voorzitter Ger Poppelaars, hebben wij de gasten laten weten dat bestuurslid Ike Bertels bereid is gevonden de voorzittershamer van Ger Poppelaars over te nemen voor de termijn van 1 jaar. Met Ike Bertels heeft de DDG iemand met veel ervaring in huis, zowel als regisseur als op bestuurlijk vlak.

Ike Bertels sprak tijdens haar toespraak de hoop uit: ‘Dat er naast de strijd voor een betere financieringsregeling voor film en de strijd voor een eerlijke verdeling van de opbrengsten, energie overblijft voor het maken van mooie films, voor inspirerende debatten over de ontwikkeling van filmtaal en ‘storytelling’ en het ontwikkelen van nieuwe ervaringen voor het publiek’.

Sinds zij afstudeerde aan de Filmschool in Brussel in 1971, heeft Ike Bertels vooral documentaires gemaakt. Haar verhalen gaan veelal over moedige mensen die een cruciale wending aan hun leven geven. Zij kiest vaak sociaal-politieke thema’s – zoals het recent verschenen Guerrilla Grannies, het bekroonde Mozambique, Treatment for Traitors, Vrouwen van de Revolutie, Overseas – maar is ook gefascineerd door architectuur & literatuur en door ‘de Nederlandse ziel’, zoals blijkt uit Leo & Tineke Vroman: soms is liefde eeuwig, Favoriete schrijvers, Het Rietveld Schroeder Huis, De Hollandse Tropenstijl en De vlucht van Jan de Hartog.

Naast het maken van documentaires heeft Ike Bertels ruime bestuurservaring in de filmwereld. Zo was zij voorzitter van DIFA (Dutch Documentary & Independent Film Association) van 1991-2001, van het EDN (European Documentary Network) van 2002-2006 en bestuurslid van de MEDIA Desk Nederland (2003 – 2012). In 2007 trad zij toe tot het bestuur van de Dutch Directors Guild.

Het bestuur is bijzonder verheugd dat Ike Bertels bereid is de bestuursfunctie voor het komende jaar te vervullen.

Kijk ook hier.

Met vriendelijke groet,

Bestuur DDG