Hommage aan Sylvia Kristel in Parijs

In oktober 2012 overleed Sylvia Kristel, de grootste filmster van Nederlandse bodem. Het Institut Néerlandais brengt een hommage aan de actrice met een speciaal programma op dinsdag 22 januari om 20:00 uur, in Action Christine te Parijs.

De mythische Emmanuelle heeft met een indrukwekkende hoeveelheid filmmakers gewerkt, ze was daarnaast schilder en ze heeft eveneens een korte animatiefilm gemaakt, Toper en ik. “En nu durf ik alles,” de veelzeggende laatste zin van deze film, kan worden opgevat als karakteristiek voor haar gehele oeuvre.

Het programma bestaat uit de vertoning van Sylvia Kristel-Paris van Manon de Boer (bekroond op het internationale documentaire filmfestival van Marseille 2004), fragmenten uit haar voornaamste films, foto’s uit haar carrière en Topor en ik.

De avond vindt plaats in aanwezigheid van Robert Fraisse, cameraman voor Emmanuelle (vaste cameraman van Jean-Jacques Annaud), haar Franse biograaf Marc Godin, Nederlandse regisseurs Manon de Boer en Dorna van Rouveroy en producent Ruud den Drijver, alsmede anderen die met haar gewerkt hebben.

Bron: EYE