Berlijn toont laatste film River Phoenix

Dark Blood, de laatste film waar de in 1993 overleden acteur River Phoenix aan meewerkte, is opgenomen in het hoofdprogramma van het Filmfestival van Berlijn dat begin februari plaatsvindt.

De film van de Nederlandse regisseur George Sluizer is opgenomen als special event in het hoofdprogramma.

Dark Blood moest de grote doorbraak van Sluizer worden in Hollywood, waar hij begin jaren 90 voet aan de grond had gekregen dankzij het internationale succes van zijn thriller Spoorloos.

De film vertelt over een ontheemde jongen (Phoenix) die leeft op een oud nucleair testterrein in de woestijn en daar een yuppenstel ontmoet. Maar Phoenix overleed vlak voor het afronden van de opnames aan een overdosis.

De nu 80-jarige Sluizer redde de filmnegatieven uit de kluis van de verzekeringsmaatschappij toen deze had gemeld het materiaal te willen gaan verbranden. Hij besloot een aantal jaar geleden na een bijna fatale slagaderbreuk toch het onvoltooide materiaal tot een film te monteren.

Dark Blood beleefde eind september zijn wereldpremière op het Nederlands Filmfestival. De film werd ontvangen met een staande ovatie, al waren de recensies zeer gemengd. Het is nog niet duidelijk of de film een gewone bioscooprelease krijgt, omdat het heel onduidelijk is wie de rechthebbende is van het materiaal.

Door: BuzzE