Oproep inzending films voor de European Film Academy Young Audience Award 2013

De European Film Academy Young Audience Award, die vanwege de 25ste European Film Awards in 2012 geïntroduceerd werd, zal dit jaar gepresenteerd worden tijdens de Young Audience Film Day op zondag 5 mei.

De drie genomineerde films zullen aan een jong publiek worden vertoond, dat aansluitend de winnaar kiest. De steden waarin op zondag 5 mei de Young Audience Film Day plaatsvindt zijn Amsterdam/Nederland, Belgrado/Servië, Erfurt/Duitsland, Londen/UK, Norrköping/Zweden, Sofia/Bulgarije, Turijn/Italië en Wroclaw/Polen.

De Nederlandse film KAUWBOY van Boudewijn Koole won in 2012 de eerste EFA Young Audience Award.

De inschrijving sluit op 25 januari 2013.

Voor deze nieuwe award komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar. Alleen films die na 1 maart 2012 voor het eerst officieel vertoond zijn komen in aanmerking.

Zie voor meer informatie
http://www.europeanfilmacademy.org/European-Film-Academy-Young-Audience-Award.277.0.html

De European Film Academy Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd  door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De nationale Young Audience Film Day  wordt georganiseerd  met de inzet van de respectievelijke partners; in Nederland EYE Film Instituut Nederland.

Bron: MVSP