Maak met festivaltrailer Imagine Film Festival kans op de Time Capsule Award 2013

Het is pas januari en het programma is nog lang niet bekend, maar toch dagen we je uit om de essentie van Imagine te vangen in een pakkend filmpje van niet meer dan 30 seconden.

De inhoud is geheel aan jou, maar houd wel het volgende in de gaten:

–      Imagine is een festival voor Fantastische Film en besteedt aandacht aan horror, fantasy, science-fiction, anime, cult en documentaires. Het is geen horrorfestival meer!

–      Je trailer moet voor een algemeen publiek toegankelijk zijn. Hij mag op YouTube niet achter het filter voor volwassenen belanden.

–      De maximale lengte is 30 seconden. Daarvoor zijn de laatste 3 seconden voor een stilstaand beeld met ons logo en de festivaldata. Dat beeld leveren wij binnenkort aan op onze site.

–      Je mag je filmpje op alle resoluties en formaten maken, maar voor de allerbeste projectiekwaliteit op ons witte doek gebruik je: minimale resolutie 1080p tot maximaal 2k. Minimaal stereo audio met een sample rate van ten minste 48 khz en een bitdiepte van 24-bit. Container van het (video)materiaal mag een opvolgende TIFF-sequence, .mov of .mxf zijn. Codec in volgorde van voorkeur Uncompressed, JPEG-2000, ProRes-422-HQ of XDCAM-HD422, Animation Quicktime. Wie hierover nog vragen heeft kan die stellen aan info@imaginefilmfestival.nl o.v.v. ‘Time Capsule Specs’.

Hoe doe je mee? Plaats jouw Imagine trailer op YouTube met de tags ‘Imagine Film Festival 2013’ en stuur vervolgens de url, jouw naam en contactgegevens naar timecapsule@imaginefilmfestival.nl. De deadline is vrijdag 1 maart 2013.

De inzendingen worden vanaf begin maart op de website en de Facebookpagina van Imagine geplaatst. Een jury kiest drie filmpjes die vanaf eind maart in ruim twintig bioscopen en filmtheaters vertoond worden. Tijdens het festival zijn ze ook op de doeken van EYE te zien. Uit deze drie wordt door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond van het festival vandoor gaat met de fel begeerde Time Capsule Award.

De Time Capsule Award wordt, net als de afgelopen 3 jaar, gemaakt door Thijs Ouwehand.

Studio Thijzer Staaldesign: Decor & interieur met de kracht van staal”  / www.studiothijzer.nl

Bron: MVSP