Veelbelovende filmmakers op IFFR

IFFR presenteert de volledige selectie van Bright Future, het programmaonderdeel waarin beginnende filmmakers de kans krijgen om te schijnen met hun debuut of tweede film.

Dit jaar omvat Bright Future 74 titels, waaronder zeven Nederlandse films. Dat is onder meer de eerste film van Kees Brienen, voormalig IFFR-programmeur, die zijn op ware gebeurtenissen gebaseerde fictiefilm DEAD BODY WELCOME presenteert. Richard Raaphorsts Frankenstein’s Army is een privaat gefinancierd nazi-zombiespektakel. Ari Deelders Toegetakeld door de liefde heeft alle charme van een echt Rotterdamse productie.

Van de 74 Bright Future-titels gaan er 42 in première tijdens het aankomende International Film Festival Rotterdam. Onder meer Andrey Stempkovsky’s The Delivery Guy, een indrukwekkend geregisseerd verhaal over het lot van een pizzabezorger, en A Fallible Girl, Conrad Clarks expressieve film over Chinese ondernemers in Dubai, beleven er hun wereldpremières.

Prijzen
De zeventien films die in wereldpremière gaan binnen Bright Future zijn genomineerd voor de FIPRESCI Award, die wordt uitgereikt door een jury bestaande uit internationale filmcritici. Ook zijn drie films uit Bright Future genomineerd voor de twee prijzen in de nieuwe competitie van The Big Screen Award, die wordt gekozen door een publieksjury, en voor de KNF Award, met een jury van Nederlandse filmcritici.

Bekijk ook de volledige lijst van films in Bright Future.

Bron: IFFR