EYE Filmcafé vrijdag 11 januari, 16.30

EYE Filmcafé is een gratis toegankelijke live talkshow over film i.s.m. de VPRO. Iedere tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO) met gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama.

Vaste gast is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen, die haar licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken. Een wisselende live band speelt eigen nummers en hun favoriete filmcover.

In de editie van vrijdag 11 januari spreekt verslaggever Floortje Smit met Tom Barman, frontman van dEUS en film- en programmamaker. Met de VPRO maakte hij Shot on Location, een reis-filmprogramma dat de locaties van films als Gomorra en Trainspotting bezocht.

Zombie-professor Dan Hassler-Forest vertelt over zijn nieuwe boek Political Superheroes. B-Movie Orchestra zorgt voor de muzikale omlijsting en filmmaker Guido van Driel en scenarist Bas Blokker spreken over hun film De wederopstanding van een klootzak, de openingsfilm van het Filmfestival Rotterdam. Stine Jensen is er ook in het nieuwe jaar weer bij met haar column en Martin Koolhoven buigt zich over The Master, de 70mm-sensatie van P.T. Anderson.

EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma wordt opgenomen van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

Online prijs
Gratis

Bron: EYE