Internationaal filminitiatief Shortcutz van start

Na Barcelona, Berlijn, Dublin, Faro, Lissabon, Londen, Madrid en Porto, komt Shortcutz eindelijk ook naar Amsterdam op 9 januari. De hippe shortcutz-beweging brengt over de hele wereld korte films naar alle steden, elke week weer. In Amsterdam zal het gaan plaatsvinden elke woensdag van 20.00 tot 22.00 bij CANVAS op de 7e (Wibautstraat 150).

Shortcutz Amsterdam laat haar licht schijnen over Nederlandse professionals en beginners op het gebied van filmmaken, door hun werk te promoten in Nederland en over de hele wereld via het Shortcutz-netwerk. Elke week dingen twee films mee in de competitie om te worden verkozen tot ‘korte film van de maand’ en een derde gast-film zal ook worden vertoond. Altijd in aanwezigheid van ofwel de regisseur of de producent, die zullen vertellen over de film en vragen uit het publiek gaan beantwoorden. Dit unieke, wereldwijde non-profit evenement brengt een interactie op gang tussen filmmakers en liefhebbers van film, en het mooiste is: het is gratis voor iedereen, zowel de deelname als de wekelijkse bijeenkomsten voor het publiek.

Elke Nederlandse filmmaker kan meedoen, zolang de film minder dan een jaar oud is en niet langer duurt dan vijftien minuten. De beste Nederlandse korte film van het jaar zal een tour maken langs het volledige Shortcutz en de maker van de film wint 5000 euro om de productie van een nieuwe film mogelijk te maken.De jaarlijkse winnaar van het Shortcutz Amsterdam en een selectie van maandelijkse winnaars zullen worden getoond in de zalen van het EYE Museum voor de hoofdfilm.

De ambassadeur van Shortcutz is Waldemar Torenstra en de jury bestaat uit allerlei mensen met een relevante achtergrond: Rene Wolf (EYE), George Sluzier (Regisseur, producent en scenarist), Vincent van Ommen (acteur), Alexander Tempel (Brilliant after Breakfast), Marko van Kampen (EU1), Jeroen Koolbergen (Cadenza Films), Harmen Jalvingh (Bonanza Films), Jans Possel (Mediamatic Bank), Catarina Ricci (Filmmaker).

Word fan van de facebookpagina voor alle updates en meer informatie:
www.facebook.com/ShortcutzAmsterdam

Bron: Shortcutz