Nieuwe regionale omroep in Groningen

Groningen krijgt een nieuwe regionale omroep. IRTV Groningen heeft donderdag via OOG TV bekendgemaakt mee te dingen naar de uitzendrechten voor de provincie Groningen en is daarmee een concurrent geworden voor RTV Noord. Dat is formeel mogelijk volgens de Mediawet en voorzover bekend een unieke actie in Nederland.

Het belangrijkste argument van IRTV Groningen is -en dat moet de overheid en de belastingbetaler in deze tijden zeker aanspreken- dat het een stuk goedkoper kan. Daar waar RTV Noord met een jaarlijkse subsidie van 8,2 miljoen euro werkt, denkt de nieuwkomer het met 5,5 miljoen euro af te kunnen.

De nieuwe omroep zegt goedkeuring te hebben van het Commissariaat voor de Media en mee te mogen dingen naar de volgende concessie. De huidige concessie loopt in juni af.
Initiatiefnemer is Peter de Graaf van het Groningse videoproductiebedrijf Fresh TV. De Graaf werkte eerder voor onder meer RTV Noord, RTV Drenthe en RTL Nederland. Fresh TV maakt vanuit een pand aan de Hereweg furore met opdrachtvideo’s.
Wie er nog meer achter IRTV Groningen zit en wat de exacte plannen van het bedrijf zijn, is nog niet bekend.
Bron: Groningen dichtbij