Filmmore en Fu Works starten modern postproductiebedrijf voor speelfilms in Indonesië

Postproductiebedrijf Filmmore en filmproducent Fu Works Productions hebben geld gekregen van het Private Sector Investeringsprogramma (PSI) van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking om een modern postproductiebedrijf voor speelfilms te starten in Indonesië.

PSI is een subsidieprogramma gericht op de ondersteuning van vernieuwende projecten in ontwikkelingslanden om economische groei, werkgelegenheid en inkomen te genereren. Het programma financiert 50% van de investeringen in apparatuur en de training van personeel. De overige kosten moeten worden gedekt door de projectpartners.

San Fu Maltha van Fu Works Productions en Ben Willems van Filmmore willen samen met hun Indonesische partner Christian Sugiarto van Capsquare Asia een nieuw bedrijf opzetten voor de  hoogwaardige afwerking van Aziatische, Amerikaanse en Europese speelfilms. Complete, moderne postproductiefaciliteiten zijn momenteel niet beschikbaar in Indonesië en Indonesische speelfilms worden vaak in Thailand of elders afgewerkt.

In het kader van het project wordt in moderne postproductieapparatuur in Indonesië geïnvesteerd, worden lokale technici opgeleid en getraind en wordt er nieuwe werkgelegenheid gecreëerd. Mede door dit project zal de Indonesische filmindustrie zich verder ontwikkelen en kunnen Indonesische producties zich beter presenteren in de internationale filmarena. Nieuwe producties van Fu Works die in Indonesië worden gedraaid, zullen eveneens door het nieuwe bedrijf in Indonesië worden afgewerkt.

Bron: Herrie