Upload cinema: stuur nu je video`s in voor de Webvideo Top 40 van 2012

Ons traditionele jaaroverzicht van de mooiste, grappigste, meest memorabele internetvideo’s staat weer voor de deur. De Webvideo Top 40 van 2012 wordt vertoond op 29 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam en in februari in bioscopen door het hele land. Natuurlijk ben je weer van harte uitgenodigd je favoriete video’s in te sturen!

Maar dit jaaroverzicht wordt wel iets anders dan voorheen. In 2012 liet PSY’s Gangnam Style zien dat online succes uit de hele wereld kan komen. Daarom zoeken we nu vooral naar de pareltjes van verre: van Venezolaanse virals tot Indiase internetsterren. De gastredactie, het wereldwijde redactieteam van het reportageprogramma Metropolis, doet ook een duit in het zakje.

Kun je nog wat inspiratie gebruiken voor het insturen? Klik hier een paar hits uit 2012 met een internationaal tintje.

Heb je vrienden, kennissen en familie op andere continenten? Schakel ze in! Welke webvideo’s zijn daar populair? Spreken daar andere webfilms tot de verbeelding dan hier? En zijn die video’s ook voor ons aantrekkelijk? De inzenders zien zoals altijd hun naam terug op het witte doek! De deadline is op woensdag 2 januari 2013.

Bron: Upload Cinema