Mediafonds kent productiesubsidie toe aan drie Nederlandse dramaseries

Mediafonds kent productiesubsidie toe aan drie artistieke televisieseries: Ramses, Hollands Hoop en A’dam – E.V.A. II.

Het gaat om de volgende drie series:

Ramses, een initiatief van AVRO en producent De Familie, wordt gemaakt door Marnie Blok (scenario) en Michiel van Erp (regie).
De vierdelige dramaserie gaat over het turbulente leven van chansonnier, acteur en levenskunstenaar Ramses Shaffy. De serie volgt Shaffy en de mensen uit zijn omgeving, onder wie Joop Admiraal en Liesbeth List, gedurende de jaren zestig en zeventig. In deze jaren groeit Ramses uit tot een ster op het Nederlandse toneel, maar gaat hij ook bijna ten onder aan zijn drank- en drugsverslaving.

Hollands Hoop is een gezamenlijk project van VARA, NTR en VPRO en producent Lemming Film. Franky Ribbens tekent voor het scenario en Dana Nechustan regisseert.
Hollands Hoop is een achtdelige dramaserie waarin een forensisch psycholoog met een burn-out in een carrière als drugshandelaar rolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een enorme wietplantage blijkt te huisvesten. Hij wil snel van de drugsplantage af, maar komt er dan achter dat hij niet alleen het landgoed, maar ook zijn vaders schulden, verantwoordelijkheden en positie heeft geërfd.

A’dam – E.V.A. II
Het vervolg op de succesvolle serie A’dam – E.V.A. wordt gemaakt door Robert Alberdingk Thijm (scenario) en Norbert ter Hall (regie). Het is een gezamenlijk project van NTR, VARA en VPRO.
De achtdelige dramaserie A’dam – E.V.A. II is een mozaïekvertelling over het leven van enkele Amsterdammers, waarin de stad Amsterdam als verbindende schakel fungeert tussen persoonlijke relaties en de stedelijke samenleving. In deze tweede serie gaat het over verschillende vormen van samenleven, krijgen de hoofdpersonages Adam en Eva een kind en moeten ze wennen aan het ouderschap.

Het Mediafonds, dat eerder series als A’dam – E.V.A., Lijn 32, De geheimen van Barslet en Annie M.G. subsidieerde stimuleert met deze toekenningen de productie van Nederlands televisiedrama van hoge kwaliteit.

Bron: Mediafonds