Aftrap zevende One Night Stand serie op 7 december met BOWY IS BINNEN

Vrijdag 7 december gaat de zevende reeks One Night Stand films van start op Nederland 2. De reeks begint met de film Bowy is binnen, geregisseerd door Aniëlle Webster naar een scenario van Hanna Bervoets.

Onder de titel One Night Stand presenteren in totaal acht duo’s van veelbelovende acteurs en scenarioschrijvers een nieuwe film van vijftig minuten. Bowy is binnen wordt vrijdag 7 december uitgezonden om 23:15 op Nederland 2. Kijkers kunnen tijdens de film meepraten op Twitter via #ONS7.

Bowy is binnen
Vier vrienden bezoeken een openluchtfeest. In de rij ontstaat massapaniek. Tijdens deze ramp bepalen de onderlinge verhoudingen tussen de vrienden hun gedrag. Een van hen komt om het leven, de overgebleven vrienden worden nu als held, slachtoffer of schoft gezien. Maar zijn de slachtoffers niet ook schuldig? Met onder anderen Reinout Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Anna Raadsveld en Jim Deddes.

Regisseur Aniëlle Webster studeerde Kunstgeschiedenis en Film en Televisie wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2003 studeerde zij af aan de RITS Erasmus Hogeschool Brussel met de film KATER. Afgelopen jaar won haar film LEVEN de Greenfilmmaking Competition. Ook stond zij in de schijnwerpers op het Nederlands Film Festival 2012, als één van de tien Beloftes.

Scenarioschrijver Hanna Bervoets studeerde Journalistiek en Research aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie was zij werkzaam als freelance journaliste voor verschillende kranten en tijdschriften, waaronder Marie Claire en Nrc.next. Na haar debuutroman ‘Of Hoe Waarom’ publiceerde Bervoets in 2011 haar tweede roman ‘Lieve Céline’, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs won.

Aniëlle Webster over BOWY IS BINNEN: “De vier twintigers die naar een populair muziekfestival gaan, zijn zich niet bewust van de tragische afloop van hun dag. Gesprekken gaan over alledaagse probleempjes, kleine ergernissen borrelen op, nieuwe liefdes en oude vriendschappen wringen. Ze maken begrijpelijke keuzes die op elk ander moment ongemerkt voorbij waren gegaan, maar vandaag niet…. Is de rol die ze achteraf krijgen toebedeeld: held, slachtoffer of schoft, wel te rijmen met hun gedrag tijdens de ramp? Waar ligt het kantelpunt, waar ging het mis? Is dat te bepalen?”

De films van dit jaar zijn als volgt:

14 december – BOY (regie Tami Ravid, scenario Cecilie Levy)
Een Filippijnse schoonmaker, wiens leven bestaat uit hard werken en geld sturen naar huis, probeert ondanks zijn egoïstische vriendje en ongeïnteresseerde werkgevers zijn eigenwaarde te ontdekken. Met onder anderen Gerald Gonzales, Arvin Quirante en Bart Klever.

21 december – CABO (regie Ivan Barbosa, scenario Rogier de Blok)
De ambitieuze Kaapverdiaan Artur studeert medicijnen en heeft een leuke Nederlandse vriendin. Hij is de trots van zijn moeder en een doorn in het oog van zijn broer Harold. Artur’s succesvolle leven blijkt echter deels façade als hij bezoek krijgt van een mysterieuze Afrikaan. Deze Salif eist dat Artur met een oplossing komt voor het probleem dat hij angstvallig voor zijn omgeving geheimhoudt. Met onder anderen Tarikh Jansen, Samira Maas en Adison dos Reis.

28 december – URFELD (regie Maurice Trouwborst, scenario Lotte Tabbers)
Babyboomer Bram brengt zijn norse vader en een vriend naar het Duitse dorpje Urfeld, niet wetende dat dit tripje eigenlijk een executiemissie is. Met onder anderen Finn Poncin, John Leddy en Jaap van Maarleveld.

11 januari – TERUG (regie Jenneke Boeijink, scenario Jenneke Boeijink en Thibaud Delpeut)
De confronterende innerlijke zoektocht van Vincent. Door alle ervaringen die hij tijdens zijn werk als oorlogsfotograaf heeft opgedaan kan hij niet meer aarden in Nederland en besluit uiteindelijk alles achter zich te laten. Met onder anderen Roeland Fernhout, Ricky Koole en Reinout Bussemaker.

18 januari – UIT (regie en scenario Michiel Rummens)
De liefde tussen Thomas en Emma bevindt zich in een neerwaartse spiraal. Wanneer Emma besluit een paar maanden naar het buitenland te gaan, raakt Thomas in de ban van zijn angst haar te verliezen. Met onder anderen Sallie Harmsen en Vincent van der Valk.

25 januari – STOCKHOLM (regie Eche Janga, scenario Sammy Reynaert)
Chauffeur Ben Hunze heeft een busongeluk veroorzaakt in Spanje, waarbij vijf passagiers om het leven zijn gekomen. Sindsdien gaat hij gebukt onder een enorm schuldgevoel. Zelfs wanneer de taakstraf waartoe hij veroordeeld is erop zit, rust deze last op zijn schouders. Ben besluit naar een verre jeugdvriend in Stockholm te gaan, op zoek naar verlossing van zijn demonen. Met onder anderen Ton Kas, J. ‘Kempi’ Slijger en Lili Kooijman.

1 februari – BALLAST (regie Mirjam de With, scenario Anke Boerstra)
Ceremoniemeester Ellen probeert haar broer de mooiste dag van zijn leven te bezorgen, maar raakt verstrikt in de streken van haar halfzus, de eerste liefde van haar dochter, de capriolen van haar vrijgevochten moeder en de touwen van een luchtballon. Wie zal uiteindelijk de ballast overboord gooien en opstijgen? Met onder anderen Isa Hoes, Kees Boot en Birgit Schuurman.

Uitzending:     elke vrijdagavond vanaf 7 december 2012 om 23.15 uur op Nederland 2.
Website:    www.onenightstandoptv.nl
Twitter:     @onenightstandNL en #ONS7
Facebook:     www.facebook.com/onenightstandoptv

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. In deze samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de Publieke omroep met NTR, VARA en VPRO werden in totaal 112 voorstellen ingediend. Hieruit werden acht geselecteerde projecten gerealiseerd. Circe Films, Corrino Media Group, Family Affair Films en KeyFilm produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.

Dit jaar wordt de serie One Night Stand voor de zevende keer geproduceerd. Eerder verschenen in de serie films van onder anderen Rolf van Eijk (Vast – Gouden Kalfwinnaar 2011), Thomas Korthals Altes (Finnemans – Gouden Kalfwinnaar 2010), Martijn Maria Smits (Anvers – Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder – Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (Mama), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Michiel van Erp (Divina Gloria) en David Lammers (Snacken).

Bron: Herrie