Acteur Jeroen Willems (50) overleden

Acteur en zanger Jeroen Willems is maandag op 50-jarige leeftijd plotseling overleden in Amsterdam. Hij was in Carré voor een optreden ter ere van 125 jaar Carré. Volgens RTL Nieuws is hij overleden aan een hartstilstand.

In Carré traden hartklachten op en werd hij volgens aanwezigen afgevoerd naar het ziekenhuis. Reanimatie aldaar mocht niet meer baten. Volgens directeur Madeleine van der Zwaan is Willems in het ziekenhuis overleden.

Het jubileumconcert zou maandagavond plaatsvinden in aanwezigheid van onder anderen koningin Beatrix, maar dat gaat nu niet door. Het wordt verplaatst naar een andere datum.

Reacties
Collega’s en bekenden reageren geschokt op het overlijden van Willems. “Lieve, mooie Jeroen. Twee dagen geleden stonden we nog te dansen. Rust zacht”, twittert Carice van Houten. Collega-acteur Huub Stapel laat via het microblog weten “verdoofd te zijn” door het plotselinge overlijden.

Zanger Thomas Acda schrijft: “Wij gaan hier even aan Jeroen Willems denken. En het leven en de dood en de oneerlijkheid.”

“Een van de beste acteurs van Nederland is er niet meer”, zegt acteur Daniel Boissevain. “Buiten dat ook nog ‘n prachtig mens”, aldus Boissevain.

Regisseur Martin Koolhoven werkte samen met Willems voor De Grot. “Ik heb het gevoel dat we het meest van zijn talent hebben kunnen zien in het theater”, zegt hij. “Op filmgebied was er nog heel veel te winnen; daar moest hij de mooiste rollen nog krijgen. En daar waren ook allerlei plannen voor. Het is volkomen oneerlijk en zelfs gemeen dat hij nu al is overleden.”

Simon de Waal regisseerde hem in Cop vs Killer, waarvoor Willems een Gouden Kalf kreeg toebedeeld. “Alles wat ik zeg doet hem te kort. Het was een ontzettend lieve man en een zeer begenadigd acteur. Het is zo erg en niet eerlijk dat hij nu al is overleden”, treurt de schrijver en regisseur.

Films
Willems speelde in tal van films en series. Tijd van leven (1996), Wij Alexander (1998), Bij ons in de Jordaan (2000), De Passievrucht (2003), Brel (2004). Meer recent in de Nederlandse dramaserie Stellenbosch (2007) en de film Zomerhitte (2008). Dit jaar was Willems nog te zien in de televisiefilm Cops vs Killer.

Er liggen momenteel nog twee films en twee series Willems op de plank. Dat hebben de diverse producenten gemeld.

De opnames van de verfilming van het boek Boven is het stil van Gerbrand Bakker zijn voltooid, meldt producent Els Vandevorst. Dat geldt ook voor de film De wederopstanding van een klootzak, waarin Willems de rol van gangster James Joyce vertolkte.

Ook liggen er nog twee series op plank met Willems in de hoofdrol. Begin 2013 komt bij de VPRO De ontmaskering van de vastgoedfraude van regisseur Hanro Smitsman op televisie.

Regisseur Dana Nechushtan is op dit moment bezig met de montage van Zusjes, een tragikomische van scenariste Tamara Bos over twee meisjes en hun ontspoorde, stuntelende ouders. Deze serie moet medio 2013 op televisie te zien zijn.

Bron: Nu.nl