Casper Verbrugge nieuwe Algemeen Secretaris DDG

Per 1 januari 2013 vertrekt de huidige Algemeen Secretaris Monique Ruinen bij de DDG. Zij wordt Consulent Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds. Het DDG bestuur betreurt dit zeer, maar respecteert haar keuze. Uiteraard heeft het bestuur er hard aan getrokken om in deze roerige tijden snel een goede opvolger voor haar te vinden en dat is gelukt! Vanaf 1 december zal onze nieuwe Algemeen Secretaris, Casper Verbrugge zich inwerken, om vanaf 1 januari op volle kracht voor de belangen van de DDG leden op te kunnen komen.

Casper Verbrugge, zelf regisseur, was vanaf het begin bij de DDG betrokken als bestuurder. Zo was hij de initiatiefnemer van het sociaal- economisch onderzoek naar de beroepspraktijk van regisseurs in Nederland, dat de DDG in 2003 heeft laten uitvoeren en de oprichter van de DDG Gazet. Daarnaast was hij afgevaardigde in de Federatie Filmbelangen. Als regisseur maakte hij naast programma’s voor Diogenes ook diverse afleveringen van Grijpstra en De Gier en Russen, alsmede de speelfilms De Kkkomediant, Mevrouw Ten Kate en het beest in de mens en Somberman’s Actie.

De laatste jaren heeft Verbrugge voor de Anne Frank Stichting een audiovisuele tentoonstelling gemaakt, die jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht en voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft hij in de afgelopen maanden nog de laatste hand gelegd aan een serie ooggetuigen verslagen uit de oorlogsjaren.

Het bestuur denkt in hem een zeer gedreven en goede opvolger gevonden te hebben.

Bron: DDG