Eerste nominaties voor Hivos Tiger Awards Competitie 2013

De eerste films voor de Hivos Tiger Awards Competitie 2013 zijn geselecteerd. Vier van deze zeven films kwamen mede tot stand met een bijdrage van het Hubert Bals Fonds. De Hivos Tiger Awards Competitie wil opkomend talent de kans bieden om op een wereldwijd podium te schitteren.

De eerste zeven films geselecteerd voor de Hivos Tiger Awards Competitie 2013 zijn:

Noche (Night)
Leonardo Brzezicki – Argentinië, 2013
Wereldpremière, gesteund door het Hubert Bals Fonds, eerste speelfilm.

Penumbra
Eduardo Villanueva – Mexico, 2013
Wereldpremière, gesteund door het Hubert Bals Fonds, tweede speelfilm. Bekijk twee trailers van de film op Vimeo.

It Felt Like Love
Eliza Hitmann – VS, 2013
Internationale première, eerste speelfilm. Bekijk ook de Tumblr van It Felt Like Love.

Larzanandeye charbi (Fat Shaker)
Mohammad Shirvani – Iran, 2012
Europese première, gesteund door het Hubert Bals Fonds, tweede speelfilm.

Halley
Sebastián Hofmann – Mexico, 2012
Europese première, gesteund door het Hubert Bals Fonds, eerste speelfilm. Bekijk de trailer van de film op de officiële website of volg de regisseur op zijn Tumblr.

Soldate Jeannette (Soldier Jane)
Daniel Hoesl – Oostenrijk, 2012
Europese première, eerste speelfilm. Meer over Soldate Jeannette op de officiële website of op Facebook.

36
Nawapol Thamrongrattanarit – Thailand, 2012
Europese première, eerste speelfilm, Busan New Currents Award co-winnaar. Bekijk ook de Tumblr van de regisseur.

Rutger Wolfson, directeur van International Film Festival Rotterdam, over de competitiefilms: ‘De films uit de Hivos Tiger Awards Competitie van de vorige editie, zoals Clip, De jueves a domingo, Egg and Stone of Neighbouring Sounds, hebben over de hele wereld veel aandacht en prijzen gekregen. Het ziet er naar uit dat we de komende Hivos Tiger Awards Competitie een net zo sterke selectie kunnen presenteren. Deze films zijn krachtig en overtuigend. Ik verwacht dat de jonge filmmakers met deze films internationaal doorbreken. Ook ben ik blij met het resultaat van de inspanningen van ons Hubert Bals Fonds. We verwachten tijdens het festival meer dan twintig nieuwe films te vertonen die bijdragen van het fonds ontvingen. In een periode waarin we alles op alles zetten om de financiering van het fonds veilig te stellen, vormt deze rijke oogst onze belangrijkste drijfveer.’

Hivos Tiger Awards Competitie
De prestigieuze Hivos Tiger Awards Competitie is IFFR’s paradepaardje. Hivos Tiger Award winnaars ontvangen niet alleen een troffee en €15.000, maar ze krijgen zo ook internationale erkenning. De complete selectie van de vijftien eerste of tweede speelfilms die strijden om de drie gelijkwaardige Hivos Tiger Awards van elk €15.000 wordt gepresenteerd op 8 januari.

Bron: IFFR