Gouden Film voor ALLES IS FAMILIE

Al meer dan 100.000 bezoekers hebben de film ALLES IS FAMILIE in de bioscoop gezien en dat betekent een Gouden Film. De film, van regisseur Joram Lürsen en naar het scenario van Kim van Kooten, ging afgelopen donderdag in release.

De award wordt morgen in Pathé Tuschinski overhandigd aan scenarioschrijver Kim van Kooten en hoofdrolspelers Thijs Römer en Benja Bruijning namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Naast de uitreiking van de Gouden Film zal De Gouden Pen, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, aan Kim van Kooten voor het scenario van ALLES IS FAMILIE worden overhandigd.

In de romantische komedie ALLES IS FAMILIE is iedereen binnen de familie de Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

Een nieuwe romantische komedie met een bite, van de makers van ALLES IS LIEFDE!

De hoofdcast bestaat uit Carice van Houten als Winnie, Thijs Römer (Moordvrouw) als haar echtgenoot Rutmer de Roover en Benja Bruijning (De Bende van Oss) neemt de rol van haar zwager Charlie op zich. De rollen van de ouders van de gebroeders de Roover worden gespeeld door Kees Hulst als Arend en Martine Bijl als Jeanette. Schoonzoon Dick wordt gespeeld door Jacob Derwig. Actrice Tjitske Reidinga (De Verbouwing) is eveneens te zien in de film. Daarnaast zijn er rollen voor onder andere: Diederik Ebbinge, Willeke Alberti, Michiel Romeyn, Remko Vrijdag, Chris Zegers, René van ’t Hof, Georgina Verbaan, Wilbert Gieske, Kees van Kooten en Kim van Kooten.

De productie van ALLES IS FAMILIE is in handen van Topkapi Films, het productiebedrijf van Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld. De film wordt gecoproduceerd door de VARA. De film komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W onder de noemer Telescoop. De film wordt verder mede-ondersteund door de Suppletieregeling van het Nederlands Filmfonds. A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland. ALLES IS FAMILIE draait momenteel in 141 zalen in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.allesisfamilie.nl

Bron: Nederlands Film Festival