Broadcast Rental krijgt Ultra Slow Motion camera

Broadcast Rental in Bussum heeft als eerste bedrijf op het Europese vasteland een Hi-Motion II Ultra Slow Motion camera systeem van NAC Image Technology aangeschaft. De camera zal worden ingezet ten behoeve van de verhuur op de Nederlandse en Europese markt.

De Hi-Motion II slow-mo camera werd afgelopen zomer veelvuldig ingezet tijdens de Olympische Spelen, onder meer bij het wielrennen en de marathon die door een Nederlands team in beeld werden gebracht. In de VS is de camera onder meer bij de Superbowl 2012 gebruikt. Uniek aan de camera is het feit dat hij tegelijk een ultra slow-mo en een normaal HD beeld kan uitspelen zodat hij ook als gewone camera geschakeld kan worden.

“We vullen met de Hi-Motion II echt een gat in de markt”, aldus eigenaar Geert Paul Slee. “Binnen Europa is de camera alleen in Groot Brittannië te huur, maar na het succes van deze camera op de Olympische Spelen merken broadcasters en facilitaire bedrijven steeds vaker dat de camera’s lang van te voren al verhuurd zijn. Slow motion camera’s zijn altijd al populaire items en ik verwacht van de Hi-Motion II ook erg veel vraag, vooral vanwege de beeldkwaliteit en het feit dat hij naadloos past in de workflows.”

Lees verder bij NederlandsMedianieuws.nl