We Want Cinema nu ook bekroond met de Global Creative Business Cup

Het door Amstelfilm opgerichte online platform We Want Cinema, waar je zelf bepaalt welke film je wanneer in welke bioscoop wilt zien, is in Kopenhagen bekroond met de Global Creative Business Cup.

De award is in het leven geroepen om ondernemingen die de branche weten uit te dagen te helpen groeien, door ondersteuning te bieden bij het (internationaal) op de kaart zetten van het bedrijf, in dit geval wewantcinema.com. Hiervoor ontvangt We Want Cinema advies ter waarde van € 50.000,-

Eerder werd We Want Cinema al bekroond met de Dutch Creative Business Cup, de award voor de meest creatieve ondernemer in Nederland. De winnaars uit maar liefst 23 deelnemende landen streden vandaag om de Global Creative Business Cup, We Want Cinema ging er met de prijs van door en mag zich nu het meest creatieve onderneming ter wereld noemen.

Wat doet We Want Cinema?

Het bedrijf is een pionier in de bioscoopmarkt. De digitalisering voltrekt zich op dit moment in rap tempo bij bioscopen. Tot voor kort werden films wekelijks in blikken vanuit één opslagcentrum in Nederland verspreid. Nu zijn dat ‘harde schijven’. Het duurt niet lang meer of alles vindt online plaats.

We Want Cinema heeft een alternatieve vorm van programmeren. Je kunt via de site zelf bepalen welke film er in een bioscoop draait. Je schrijft je in, zoekt naar je favoriete film (die je al jaren niet gezien hebt), bestelt je kaartje en nodigt vrienden uit via Facebook. Als er genoeg kaartjes zijn verkocht, gaat jouw filmavond door. De site, een spin off van filmdistributeur Amstelfilm, trekt inmiddels 2000 bezoekers per dag. “Dit aantal stijgt iedere week.”

Bron: Amstelfilm