Vier nominaties Mediafondsprijs Kids & Docs 2012

Vier jeugddocumentaires uit het afgelopen jaar zijn genomineerd voor de Mediafondsprijs Kids & Docs 2012. Een jury bestaande uit Menna Laura Meijer, Rita Horst en Tom Fassaert kozen deze producties uit 21 inzendingen.

De vier genomineerde jeugddocumentaires zijn:

Achter de toren – regie: Astrid Bussink (KRO)

Als ik in de spiegel kijk – regie: Saskia Gubbels (NCRV / Hollandse Helden)

Het Diepe – regie: Michiel Brongers (NCRV / Selfmade Films)

Geluiden voor Mazin – regie: Ingrid Kamerling (EO / Hollandse Helden)

Uit deze vier films kiest een kinderjury een winnaar. De regisseur van de winnende jeugddocumentaire ontvangt € 15.000,- om een nieuwe jeugddocumentaire te ontwikkelen. Op 22 november wordt de prijs uitgereikt op het IDFA Congres van het jubilerende festival.

Kids & Docs
Sinds 1999 organiseren IDFA, Cinekid en het Mediafonds samen een workshop onder de naam Kids & Docs. Beginnende regisseurs worden gedurende een half jaar begeleid door een gerenommeerde documentairemaker bij het ontwikkelen van een filmplan voor een jeugddocumentaire. Uitgangspunt voor de films is de belevingswereld van kinderen. In de loop der jaren zijn ruim zestig Kids & Docs projecten gerealiseerd, waarvan er vele vertoond zijn over de hele wereld. Op verschillende internationale festivals hebben Kids & Docs films prijzen gewonnen. Het genre jeugddocumentaire heeft in de afgelopen jaren, mede door de Kids & Docs workshop, een impuls gekregen die leidde tot initiatieven als Dokument Junior (NCRV) en het platform Zappechtgebeurd.nl.

Naast de vertoningen van jeugddocumentaires wijdt IDFA op zondag 25 november een publieksprogramma aan de jeugddocumentaire onder de noemer IDFA Junior.

Bron: Mediafonds