Voor leden: OHRA verlaagt zorgpremie 2013 naar € 106,69 per maand

OHRA verlaagt de premie van de basisverzekering. De individuele premie voor de OHRA Zorgverzekering (restitutie) is voor 2013 vastgesteld op € 106,69 per maand (een daling van 2,7%). Op jaarbasis is dat € 1280,28 Deze premies zijn exclusief kortingen voor collectiviteiten. Voor de meeste aanvullende verzekeringen van OHRA blijft de premie gelijk. NBF-leden kunnen via het NBF collectief korting krijgen op hun verzekeringen.

De daling van de premie voor de basisverzekering komt onder andere door de forse verhoging van het eigen risico van € 220,- naar € 350,- en de positieve gevolgen van een scherpe zorginkoop. Hierdoor kan OHRA de hogere zorgkosten compenseren die het gevolg zijn van onder andere vergrijzing en technologische ontwikkelingen in de zorg.

Direct inzicht

Uit onderzoek van OHRA blijkt dat klanten dringend behoefte hebben aan direct inzicht hun zorgverzekering. De nieuwe kabinetsplannen vergroten die behoefte alleen maar. OHRA belooft dat klanten altijd direct weten waar ze aan toe zijn. Op www.ohra.nl/zorg kunnen klanten eenvoudig het juiste pakket kiezen en zien wat de zorgverzekering vergoedt. Door digitaal declareren, worden gemaakte kosten snel vergoed. Een zorgverzekering van OHRA voorkomt verrassingen achteraf.

De Consumentenbond prijst dat OHRA als een van de weinige zorgverzekeraars klanten het beste inzicht geeft in de kosten van hun zorgverzekering. De bond wijst hierbij vooral dat verzekerden bij OHRA online direct hun verzekeringsgegevens kunnen inzien en wijzigen.

Campagne

OHRA introduceert vandaag haar zorgcampagne, waarin duidelijkheid voor klanten het centrale thema is. In een nieuwe tv-commercial ‘De Nek’ laat de verzekeraar zien wat de gevolgen kunnen zijn als klanten niet direct weten waar ze aan toe zijn. De commercial heeft veel weg van een actiefilm. Een Nederlands stel krijgt een klein ongeluk op weg naar de wintersportvakantie, maar door een inschattingsfout van de lokale hulpdiensten loopt het incident behoorlijk uit de hand. Een ludiek einde tot gevolg.

Bijlagen:
Brochure OHRA zo

Bron: OHRA