SCHOOLFEEST beste film op het Eindhovens Film Festival ‘12

De korte film Schoolfeest (’40) van regisseurs Merijn Scholte Albers & Tobias Smeets heeft op het Eindhovens Film Festival 2012 de prijs (Gouden Camera) voor beste film gewonnen. Ook won Schoolfeest beste acteerprestatie (Rutger de Bekker) en beste montage, daarmee nam de film de meeste prijzen mee naar huis. De jury roemde Schoolfeest om haar vakkundige cast en crew die zowel aan de productionele als de creatieve kant het maximale uit het scenario halen.

Schoolfeest is een zwarte komedie over leraren op een middelbare school. Edwin (Rutger de Bekker) werkt al jaren als conrector op een middelbare school. Na een vermoeiende werkdag wil de jarige gymleraar (Han Oldigs) een biertje doen. Edwin voelt daar niets voor, maar de nieuwe docent (Turan Furat) doet mee, dus kan hij niet achterblijven. Ze worden stomdronken in de conrectorskamer, waar Edwin een grote fout maakt. Als de zoon van de directeur dit blijkt te hebben gefilmd, overschrijden de leraren met hun potsierlijke pogingen om alles te verbloemen grens na grens.

In 2011 studeerde Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets met ‘Schoolfeest’ af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De crew bestaat uit een mix van studenten en afgestudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Nederlandse Film en Televisie Academie. Hoofdrollen in de film zijn voor; Rutger de Bekker, Han Oldigs en Turan Furat, daarnaast spelen o.a. Caspar Smeets, Harry van Rijthoven, Fresku, Wimie Wilhelm, Hiske van der Linden en Har Smeets mee.

Schoolfeest beleefde afgelopen september haar première op het Nederlands Film Festival binnen de debuutcompetitie en draaide afgelopen weekend op het Eindhovens Film Festival . Inmiddels is de film ondertiteld en hopen de makers het festival traject verder door te zetten zowel nationaal als internationaal. Naast festivals zijn de makers bezig met het schrijven van een serie naar aanleiding van Schoolfeest.

Bron: www.schoolfeestdefilm.nl