Industry Panel ‘The Art of Funding Trailers’ op vrijdag 16 november 2012

Op vrijdag 16 november zullen de NBF en DDG het Industry Panel ‘The Art of Funding Trailers’ organiseren. De bekende Deense producent Sigrid Dyekjær zal de do’s en dont’s bespreken van het maken van een funding trailer. Dit is een vervolg op het succesvolle seminar ‘Tools for Trailers’ van vorig jaar.

Deense documentaires worden wereldwijd geprezen en ontvangen relatief veel awards. Een deel van dit succes is te verklaren door de manier waarop ze worden ontwikkeld en geproduceerd. In Denemarken bestaat een nieuwe traditie van ambitieuze ontwikkeling van films waarbij met behulp van ‘funding trailers’ de film naar een hoger creatief niveau wordt gebracht. De funding trailer wordt dus niet alleen ingezet om het project te ‘pre-sellen’ en financiers aan te trekken, maar juist om het verhaal en de visuele kant van de film positief te bevorderen. Sigrid Dyekjær zal deze middag benutten om aan de hand van voorbeelden te laten zien hoe een dergelijke funding trailer eruitziet en hoe je deze kan inzetten om je eigen documentaire te verbeteren.

Wat: Industry Panel – ‘The Art of Funding Trailers’
Wanneer
: vrijdag 16 november 2012 – 15:00-17:00, inloop vanaf 14:30
Waar: De Engelenbak, Nes 71, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie: NBF- en DDG-leden en geaccrediteerde IDFA-professionals

Voertaal is Engels.

Dit Industry Panel wordt mogelijk gemaakt door: NBF, DDG en IDFA.

Aanmelding

Aanmelden voor een of beide Industry Panels is verplicht en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, vóór dinsdag 13 november. Wegens het beperkte aantal plaatsen adviseren we om snel te reageren.