Actrice Hetty Blok overleden

Cabaretière, actrice en zangeres Hetty Blok is op 92-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Ze werd bij het grote publiek bekend als zuster Klivia in de tv-serie Ja Zuster, Nee Zuster van Annie M.G. Schmidt, die van 1966 tot 1968 op tv te zien was.

De liedjes van Harry Bannink, zoals M’n Opa, werden hierin gezongen door onder anderen Blok en Leen Jongewaard. In het hoorspel In Holland staat een huis, ook bekend als De Familie Doorsnee, nam Blok de rol van werkster Sjaan voor haar rekening. Ook deze serie was geschreven door Annie M.G. Schmidt.

Blok werkte samen met bekende cabaretiers als Wim Ibo en Wim Sonneveld en presenteerde verschillende radio-programma’s. Tot op hoge leeftijd was zij actief en gaf onder meer les een nieuwe generatie cabaretiers en musicalacteurs. Nederland 1 zendt woensdag een aan Blok gewijd TV Monument uit. Hierna brengt themakanaal Best 24 nog een aantal aanvullende programma’s over Blok, waaronder een aflevering van Villa Felderhof, waarin zij te gast is samen met Chiem van Houweninge.

Bron: NOS/Broadcast Magazine