Lumiere Crime Festival op 1 en 2 dec in Den Haag

De tweede editie van het Lumière Crime Festival vindt plaats op zaterdag  1 en zondag 2 december 2012. Pathé Buitenhof in Den Haag staat dat weekend in het teken van gloednieuwe, intrigerende Scandinavische crime series, films en previews.

Wat schuilt er achter het geheim van het succes van de Scandinavische misdaadthrillers? De genodigde topacteurs, producenten en schrijvers geven zich bloot en gunnen bezoekers een kijkje in de wereld van de crimeseries.

Door het wereldwijde succes van de Scandinavische tv-series stijgen nu ook de productiebudgetten. Hiernaast zijn het de omvangrijke literaire traditie en de jarenlange ervaring in kwaliteitstelevisie, die maken dat de Scandinaviërs nu dé hype zijn in de internationale entertainmentindustrie.

Er staat ons overigens nog veel meer moois te wachten: Camilla Läckberg’s The Fjällbacka Murders, Agent Hamilton, Liza Marklund’s Annika Bengtzon, het vervolg op Den Fördömde, een nieuwe Beck-reeks, een nieuwe Wallander (Henning Mankell) gebaseerd op het laatste boek en natuurlijk als hoogtepunt het laatste deel van de The Killing-trilogie. Deze reeksen zijn ook cinematografisch top en dus ook op het grote doek prachtig.

Daarom dit festival: een vooruitblik op het moois uit Scandinavië, volop genieten van crime series op groot scherm en een ontmoeting met de mensen achter de schermen van de series uit het Hoge Noorden.

Zie voor meer informatie over het CRIME FESTIVAL
www.lumierecrimeseries.com

Bron: MVSP