Met de NCE naar FilmPlus in Keulen

Na de succesvolle masterclass in Utrecht organiseert de NCE in samenwerking met FilmPlus een internationale avond tijdens filmfestival FilmPlus in Keulen.

Op zaterdag 24 november vertoont FilmPlus de Nederlandse speelfilm
R U There (David Verbeek, 2010) en aansluitend zal de gerenommeerde Engels/Duitse editor Andrew Bird (onder meer Gegen Die Wand, Fatih Akin, 2004) in gesprek gaan met editor Sander Vos, NCE.

FilmPlus is een festival dat de kunst van filmmontage al ruim 12 jaar centraal stelt. Vrijwel alle Duitstalige filmeditors en filmstudenten komen jaarlijks naar Keulen voor een programma van films die zich op montagegebied onderscheiden, retrospectieven van beroemde (Duitse) editors en lezingen van internationale professionals. Bovendien is er een competitie en is er een stimuleringsprijs voor aanstormend montagetalent.

We willen graag met een zo groot mogelijke Nederlandse vertegenwoordiging afreizen naar Keulen om deze avond bij te wonen. Niet alleen omdat R U There een interessant gespreksonderwerp is qua montage, maar ook omdat deze avond een unieke gelegenheid is om onze Duitstalige collega’s te ontmoeten, elkaar te inspireren en internationaal te netwerken.

De NCE heeft een deelnamepakket samengesteld waarin is inbegrepen een hotelovernachting in Keulen, vervoer per bus van Amsterdam naar Keulen en terug, en accreditatie voor het gehele FilmPlus-festival (23 t/m 26 november 2012). We kunnen dit pakket aan geïnteresseerden aanbieden voor EUR 175,- per persoon. Normaal gesproken zou de beste manier zijn om per trein de reizen, maar wegens werkzaamheden in deze maanden rijdt er geen directe ICE tussen Amsterdam en Keulen, vandaar dat we van busvervoer gebruik zullen maken. Vertrek is zaterdag om 13u vanuit Amsterdam (aankomst in Keulen ±16u), en de terugreis is op zondag om 14u vanuit Keulen (aankomst in Amsterdam ±17u).

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Stuur als je mee wilt zo snel mogelijk een e-mail naar filmplus@cinemaeditors.nl, in elk geval vóór aanstaande vrijdag 9 november. Plaatsen worden toegewezen op volgorde van binnenkomst.

Door het sturen van een e-mail geef je aan je dat je de verschuldigde kosten zult betalen zodra je van ons bericht krijgt dat je deelname is bevestigd.

Wij verwelkomen alle filmcollega’s die willen deelnemen aan deze unieke gelegenheid.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de NCE

De internationale editorsavond in Keulen wordt mede mogelijk gemaakt door FilmPlus, TopKapi Films, EYE International, het Nederlands Filmfonds en de
FFA – Filmförderungsanstalt.

Bron: NCE