IDFA 2012: nieuwe app voor documentaire-filmfestival

Van 14 tot en met 25 november 2012 vindt in Amsterdam weer het IDFA filmfestival plaats. De compleet nieuwe IDFA-app die vandaag in de App Store is verschenen geeft je het festivalprogramma van dag tot dag.

Je kunt ook in een alfabetische lijst de documentaires van A tot Z doorbladeren. En omdat het een universele app is, kun je dit jaar ook je iPad (mini) als programmaboekje op schoot houden, terwijl je naar de films kijkt. De app bevat trailers van de films die op het festival te zien zijn. Je kunt ook meteen kijken of er nog kaartjes beschikbaar zijn voor een bepaalde film.

Het openingsscherm van de app bevat het logo en zeven knoppen die toegang geven tot de functies: films en evenementen, dagschema, persoonlijke schema, eigen tickets, nieuws en alerts, locaties en beschikbare tickets. Bij elke documentaire zie je een samenvatting, uit welk land en welk jaar het komt, wie de regisseur en de producers zijn en hoe lang de film duurt. Je kunt ook in één oogopslag zien waar de screenings te beleven zijn en je kunt eventueel je plannen delen via Facebook en Twitter. IDFA draait om documentaires, dus mocht je geïnteresseerd zijn in dit genre films, dan is de app zeker de moeite om eens te gaan grasduinen wat er recent zoal is verschenen.

Bron: iPhoneclub.nl