Van Gessel nieuwe directeur RTV NH en AT5

Paul van Gessel wordt per 1 februari de nieuwe directeur van RTV Noord-Holland en AT5. Sinds juli zitten de zenders onder één dak, na de overname van AT5 door RTV Noord-Holland, AVRO en Het Parool één algemeen directeur. Van Gessel, afkomstig van BNR, volgt Robert Zaal op, die per 1 november directeur is geworden van de Wereldomroep.

Van Gessel is sinds 2007 hoofdredacteur van de landelijke nieuwszender BNR Nieuwsradio. De journalistieke wortels van Van Gessel zijn niet alleen in landelijke media (NOS, NCRV, AVRO, VARA) te vinden, maar ook in lokale (Omroep Nijmegen) en regionale media (Omroep Gelderland en L1).

RTV Noord-Holland en AT5 menen met de komst van Paul van Gessel een directeur te hebben gevonden die inhoudelijk sterk is en zijn managementkwaliteiten zal inzetten om resultaatgericht te werk te gaan.

Van Gessel: “RTV Noord-Holland en AT5 hebben één zekerheid: ze moeten grote bewegingen maken wil het een toekomst hebben waarin niets meer lijkt vast te staan. Het veranderend nieuwsgedrag, de digitalisering, de jacht op financiering: het mediabedrijf dat in deze dynamiek een spilfunctie naar de doelgroep wil vervullen, moet zich ook dynamisch opstellen. Dat hoop ik met de medewerkers bij RTV Noord-Holland en AT5 neer te kunnen zetten. Een ondernemende, energieke en ambitieuze organisatie die er is voor de gepassioneerde Noord-Hollander en de trotse Amsterdammer.”

Bron: RTV Noord-Holland