Industry Panel ‘Found footage in the YouTube era’ donderdag 15 november 2012

Op donderdag 15 november van 15.00 tot 17.00 organiseren de NBF, de Nederlandse Film en Televisie Academie en het Mediafonds in samenwerking met IDFA in De Engelenbak het Industry Panel ‘Found footage in the YouTube era’.

Op deze internationaal georiënteerde middag zal ingegaan worden op de opkomst van het online beeldmateriaal uit brandhaarden in de wereld en de rol van documentairemakers. Wat betekent de beschikbaarheid van de talloze YouTube-filmpjes voor deze makers? Wat kunnen zij met dit materiaal? Hoe kunnen ze er betekenis en waarde aan toevoegen? En hoe gaan ze om met het feit dat dit materiaal bijna altijd politiek geladen is? Naast presentaties van buitenlandse documentairemakers is er een paneldiscussie met deze en Nederlandse makers onder leiding van Mieke Bernink.

Sprekers

Eyal Sivan (Israël) – gerenommeerd documentairemaker. Hij neemt in zijn films voornamelijk het Palestijns-Israëlisch conflict als uitgangspunt en gebruikt found footage materiaal, zoals in zijn documentaire Jaffa, The Orange’s Clockwork (2009). Momenteel Artist in Residence bij de Master-opleiding van de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Sean McAllister (UK) – maker van prijswinnende documentaires voor de BBC en Channel Four, volgens Michael Moore ‘One of the most brave and powerful filmmakers around’. In de documentaire The Reluctant Revolutionary (2012) neemt McAllister zelf een kleine mobiele camera ter hand tijdens de “Arabische lente”, wat een indringend beeld oplevert van de chaotische revolutie in Jemen vanuit het perspectief van de protesterende burgers.

Programma
14.30  inloop
15.00  aanvang programma
17.00  einde

Wat: Industry Panel – ‘Found footage in the YouTube era’
Wanneer: donderdag 15 november 2012 – 15:00-17:00
Waar: De Engelenbak, Nes 71, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie: NBF-leden, geaccrediteerde IDFA-professionals en genodigden

Voertaal is Engels.

Aanmelden voor het Industry Panel is verplicht en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, vóór dinsdag 13 november. Wegens het beperkte aantal plaatsen adviseren we om snel te reageren.

Foto: The Reluctant Revolutionary (2012)

Dit Industry Panel wordt mogelijk gemaakt door: