Voor leden: filmavond op 12 november in EYE – vertoning BOY en CABO

De DDG, het Netwerk Scenarioschrijvers en de NBF organiseren op maandag 12 november een speciale voorvertoning van twee One Night Stands, te weten Boy geschreven door Cecilie Levy en geregisseerd door Tami Ravid en Cabo, geschreven door Rogier de Blok en geregisseerd door Ivan Barbosa. Na afloop van de vertoning gaat Patrick Minks met deze vier makers in gesprek.

Boy (‘hulpje’) is een verhaal dat inzoomt op een onzichtbaar lid van onze samenleving, een illegale Filippijnse schoonmaker. Discreet maakt hij de huizen van zijn opdrachtgevers schoon. Voor de schrijver André, die zijn dagen in bed doorbrengt, betekent hij een van de weinige contacten met de buitenwereld. Het geld dat hij verdient, gaat naar zijn moeder in zijn geboorteland. Zijn vriend, een danser in een gayclub, kan ook wel wat geld gebruiken. Door de dood van André en een affaire met diens minnaar dreigt hij de greep op zijn toch al onzekere bestaan te verliezen.

De productie van Boy was in handen van Family Affair Films in coproductie met NTR, VARA & VPRO.

Cabo schetst in kalme, strakke, bijna documentair ogende beelden de ambivalente wereld van de jonge, in Rotterdam wonende Kaapverdiaan Artur. Een ambitieuze student medicijnen met een leuke Nederlandse vriendin. Zo wil hij zijn. Maar dan komt op een dag in de bibliotheek een geheimzinnig glimlachende Afrikaan aan zijn tafel zitten en eist een oplossing voor een netelig probleem. Artur moet een deel van zijn leven onder ogen zien dat hij liever was vergeten.

De productie van Cabo was in handen van Circe Films, in coproductie met NTR, VARA & VPRO.

Mis deze kans niet om collega filmmakers het hemd van het lijf te vragen!

Wil je erbij zijn? Laat het ons uiterlijk woensdag 7 november weten via  nbf@nbf.nl. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Plaats: EYE, zaal 2, IJpromenade 1, Amsterdam
Datum: maandag 12 november 2012
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)