Nederlandse film in de spotlight in Thailand

De Nederlandse film staat volop in de aandacht tijdens het Dutch Film Festival Thailand, dat plaats vindt van 5 t/m 24 november in Bangkok. Het festival presenteert een selectie van zeventien prijswinnende films van de afgelopen tien jaar, die de kwaliteit, diversiteit en openheid  van de hedendaagse Nederlandse cinema laten zien.

Het festivalprogramma bevat een aantal speelfilms, waaronder De Gelukkige Huisvrouw van Antoinette Beumer en Simon van Eddy Terstall, en ook enkele documentaires zoals Heddy Honigmann’s Forever en Hollands Licht van Pieter Rim-de Kroon. Verder worden nog korte films vertoond, onder andere de met een Oscar bekroonde animatiefilm Vader en Dochter van Michael Dudok de Wit en Val Dood! van Arne Toonen.

Het Dutch Film Festival in Thailand organiseert een speciale vertoning van de documentaire Ouwehoeren van regisseurs Gabrielle Provaas en Rob Schröder met aansluitend een symposium met het thema Vrouwen, gecommodificeerde seksualiteit en prostitutie.

Het Dutch Film Festival in Thailand wordt georganiseerd in samenwerking met EYE Film Instituut Nederland. Het festival vindt plaats op drie verschillende locaties in Bangkok: het Goethe Institut (5 t/m 8 november), Bangkok Art and Culture Centre (21 t/m 23 november) en het 10e World Film Festival of Bangkok (17 t/m 24 november).

Voor meer informatie:
www.dutch-film-fest-in-thailand.com

Bron: EYE Film