Nederland in de prijzen bij Prix Europa 2012

Tijdens de Prix Europa, het jaarlijkse festival waar prijzen voor de beste televisie-, radio- en online producties worden uitgereikt, is Nederland flink in de prijzen gevallen.

In de categorie Televisie werd Ouwehoeren van Submarine beloond als beste documentaire. Het beste Europese tv-onderzoeksprogramma was Toestemming om te Vuren van de VPRO.

Speciale awards waren er voor Vast (NPO), dat de Prix Geneve Europe kreeg als beste televisiescript fictie van een nieuwkomer. De Language Through Lenses Award ging naar Snow White (Mosi Movies, Nederlandse Film en Televisie Academie).  Tot beste Europese radiodrama(serie) werd uitgeroepen 1-Minuutje van Radiomakers Desmet en in de categorie Online won The Art of Pho van Submarine Channel.

De feestelijke prijsuitreiking vond zaterdag plaats in Berlijn. Hier maakte de Raad van Bestuur van de Prix Europa bekend dat Roger De Weck – algemeen directeur van de Zwitserse omroep SRG SSR is verkozen tot nieuwe voorzitter. De Weck volgt hiermee Ruurd Bierman (lid Raad van Bestuur van de NPO) op.

Bron: Broadcast Magazine