Cinekid Kinderkast prijzen uitgereikt

De prijsuitreiking van de Cinekidprijzen 2012 vormde vrijdag de afsluiting van het 26e Cinekid Festival te Amsterdam. Hier werden onder meer de Cinedkid Kinderkast prijzen uitgereikt aan de beste Nederlandstalige jeugdtelevisieprogramma’s van het afgelopen jaar in de categorieën fictie en non-fictie.

De juryprijzen de UPC Gouden Kinderkast en de Cinekid Kinderkast non-fictie gingen naar Mijn Vader Is… van de VPRO (Jack Valkering, 2011). De Cinekid Kinderkast non-fictie publieksprijs was voor EO’s Checkpoint (Jan Pool en Wouter Peters, 2011). De juryprijs Cinekid Kinderkast fictie werd uitgereikt aan Hoe Overleef Ik… (AVRO, Remy van Heugten en Ties Schenk, 2011) en Mina Moes (VPRO, Mirjam de With, 2011) kreeg de Cinekid Kinderkast fictie publieksprijs. De vakjury voor de Cinekid Kinderkastprijzen bestond uit Lisa Wade, Christine van Stralen, Pieter Verhoeff, Anneke de Lind van Wijngaarden en Jenny Booms.

De Franse animatiefilm Ernest & Célestine won zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Internationale Kinderfilm. Brammetje Baas werd de winnaar van de Beste Nederlandse Film juryprijs. Door de stemmen van de kinderen was Mees Kees de winnaar van de publieksprijs voor Beste Nederlandse film.

Bron: Cinekid Festival