We Want Cinema valt in de prijzen

De winnaar van de Dutch Creative Business Cup is We Want Cinema. Het bedrijf wil de bioscopen een beetje wakker te schudden met een heel alternatieve manier programmeren. Een waarin je zelf bepaalt wat er draait.

Dinsdagmiddag werd de winnaar bekend gemaakt. Het bedrijf stond ook al wat langer op het vizier van Sprout, we kunnen alvast verklappen dat het een van de ondernemingen is die op de lijst Callenger 50 staat. Hier alvast een korte blik op wie ‘s Nederlands creatiefste ondernemer is.

Wat doet We Want Cinema?

Het bedrijf is een pionier in de bioscoopmarkt. De digitalisering voltrekt zich op dit moment in rap tempo bij bioscopen. Tot voor kort werden films wekelijks in blikken vanuit één opslagcentrum in Nederland verspreid. Nu zijn dat ‘harde schijven’. Het duurt niet lang meer of alles vindt online plaats.

We Want Cinema heeft een alternatieve vorm van programmeren. Je kunt via de site zelf bepalen welke film er in een bioscoop draait. Je schrijft je in, zoekt naar je favoriete film (die je al jaren niet gezien hebt), bestelt je kaartje en nodigt vrienden uit via Facebook. Als er genoeg kaartjes zijn verkocht, gaat jouw filmavond door. De site, een spin off van filmdistributeur Amstelfilm, trekt inmiddels 2000 bezoekers per dag. “Dit aantal stijgt iedere week.”

Bron: Sprout