Nominaties Cinekid-prijzen bekend

Brammetje Baas, Mees Kees en Tony 10 maken kans op de prijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm.

Dat heeft Cinekid Festival donderdag bekendgemaakt, het Amsterdamse festival voor jeugdfilms. De winnaar ontvangt van de juryprijs ontvangt 7.500 euro.

Naast de prijs voor beste Nederlandse kinderfilm, worden vrijdag ook twee internationale prijzen uitgereikt.

De vakjury selecteert de beste internationale kinderfilm. Voor die prijs zijn de Franse film Ernest & Célestine, het Zuid-Afrikaanse Lucky en de Noorse kinderfilm Waar is Knoester genomineerd. Het prijzengeld bedraagt 15.000 euro.

De kinderjury heeft ook drie films op de nominatielijst gezet: het Iers-Nederlandse Milo, het Deense The Secret en het Duitse Wunderkinder. De winnaar krijgt 1.500 euro. De prijzen worden vrijdag uitgereikt, waarmee het 26e Cinekid Festival ten einde komt.

Door: Novum