Nieuws van EYE

Max Westerman in gesprek over film en verkiezingen, première ‘Jagten’ (T. Vinterberg)

Vanaf donderdag in EYE: Jagten, de nieuwe film van Thomas Vinterberg (Festen) met Mads Mikkelsen. Zaterdag (19.30) in het kader van de dagelijkse tentoonstelling Expanded Cinema (t/m 2 december): May You Live in Interesting Times van Fiona Tan. Op zondag (17.30) spreken voormalig Amerika-correspondent Max Westerman, filmmaker Eddy Terstall en film- en tv-journalist Hans Beerekamp over beeldvorming van de politiek in de film n.a.v. de première van John Frankenheimers gerestaureerde klassieker The Manchurian Candidate en de verkiezingen in de V.S.

Het tarief van de parkeerplaats naast EYE is door de gemeente naar beneden bijgesteld naar € 2,- per uur.

Breaking Ground NL

Vrijdag 26 oktober (19.30): het beste werk van Nederlandse film- en kunststudenten iedere twee maanden in EYE. Na elke film volgt een Q&A en gaan makers met elkaar in gesprek over de vertoonde films en het Nederlandse filmklimaat. Presentatie : Anne-Marieke Graafmans.

De Bertha + korte films uit 1912

Zaterdag 27 oktober (vanaf 13.15): EYE neemt deel aan de wereldwijde UNESCO Audiovisueel Erfgoeddag. Hoofdfilm is de verloren gewaande De Bertha (1913). Op deze dag komen ook onze voorouders weer tot leven op het witte doek. We zijn onder andere deelgenoot van bijzonder ijsplezier op de Zuiderzee bij Monnickendam. Ook een reprise van de vorige week uitverkochte voorstelling in het kader van de animatiefilms van Joop Geesink.

The Last of the Mohicans

Zondag 28 oktober (16.00): klassieke avonturenfilm van Maurice Tourneur en Clarence L. Brown (VS 1920) over de gedoemde liefde tussen een indiaan en de dochter van een Britse kolonist. Cinema Concert met live jazzmuziek van Trio Lochs/Balthaus/Herskedal.

Gesprek met Max Westerman, Hans Beerekamp en Eddy Terstall

Zondag 28 oktober (17.30): rondetafelgesprek o.l.v. Chris Keulemans met oud-Amerika-correspondent Max Westerman, film- en tv-journalist Hans Beerekamp en filmmaker en Eddy Terstall naar aanleiding van de première van The Manchurian Candidate (gerestaureerde versie) en de presidentsverkiezingen in de VS. Eerder op de dag: The Manchurian Candidate (15.15), na het gesprek (19.30): Primary, klasssieke cinema vérité-documentaire van Robert Drew, waarin de regisseur John F. Kennedy en Hubert Humphrey volgt tijdens de primary van 1960 in Wisconsin.

Het schimmenrijk

Maandag 29 oktober (19.00): Iedere laatste maandag van de maand voorziet filmjournalist Hans Beerekamp fragmenten uit het werk van recent overleden filmpersoonlijkheden van liefdevol commentaar. Maandag o.a. met Tony Scott.

NFTA presents: Sound as Author – E*Cinema Academy

Dinsdag 30 oktober (19.00): wie aan film denkt, denkt aan beelden. Maar er is een andere dimensie aan film, die, zoals avant-garde voorvechter Menno ter Braak in 1935 al schreef, ‘niet ongestraft’ te verwaarlozen is: geluid. Geluid als auteur. Een avond over wat geluid ons in het beeld laat zien.

UPCinema Dag in samenwerking met EYE

Speciaal voor EYE-Vrienden heeft EYE een beperkt aantal premièrekaarten kunnen reserveren voor een exclusief evenement tijdens de Amsterdam Film Week. EYE biedt EYE-vrienden deze kaarten aan voor de helft van de prijs. Voor slechts  €10,00 in plaats van €20,00 bent u aanwezig. Zo lang de voorraad strekt, wees er snel bij.

Het volledig programma van EYE vindt u op eyefilm.nl

U vindt EYE ook op Facebook, Twitter, YouTube en Flickr.

Bron: EYE