Gouden Film voor ALLEEN MAAR NETTE MENSEN

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN van regisseur Lodewijk Crijns heeft de status van Gouden Film bereikt. Sinds de release op donderdag 11 oktober hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien.

Hoofdrolspelers Géza Weisz en Imanuelle Grives verrasten de 100.000ste bezoeker aan de kassa van Pathe Arena met een cadeaupakket. Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds werd daarna de Gouden Film overhandigd aan Géza Weisz (David), producenten Arnold Heslenfeld en Frans van Gestel en Imanuelle Grives (Rowanda).

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN vertelt het verhaal van David Samuels. Hij komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Vuijsje, is geregisseerd door Lodewijk Crijns (o.a. LOVERBOY, MET GROTE BLIJDSCHAP, TURKSE CHICK) die tevens het scenario schreef. De hoofdrollen zijn voor Géza Weisz (TIMBOEKTOE, STERKE VERHALEN), Imanuelle Grives, Annet Malherbe (GOOISCHE VROUWEN) en Jeroen Krabbé (DE ONTDEKKING VAN DE HEMEL, SOLDAAT VAN ORANJE).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN is geproduceerd door Topkapi Films (DE HEINEKEN ONTVOERING, ALLES IS FAMILIE) in coproductie met BNN en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO-fonds.

Wild Bunch verzorgt de distributie in Nederland. ALLEEN MAAR NETTE MENSEN draait momenteel in 75 zalen in Nederland.

www.alleenmaarnettemensenfilm.nl

Bron Nederlands Film Festival

Foto Freek Diephuis