Dutch Film Seminar Cinekid: FrankenWeenie – Tim Burton

Op dinsdag 23 oktober presenteren het Netwerk Scenarioschijvers en CINEKID een speciale vertoning van Tim Burton’s nieuwe animatiefilm FrankenWeenie, gevolgd door een uitgebreide nabespreking onder leiding van moderator Jan Doense.

Hoofdgast is Robert Stevenhagen, Head of Story van FrankenWeenie . Hij zorgde ervoor dat het scenario van de film werd omgezet in een werkbaar storyboard. Verdere gasten zijn o.a. Hisko Hulsing, Fiona van Heemstra en Tingue Dongelmans.

Locatie Ketelhuis 1
14.30 – 16.00 uur Vertoning FrankenWeenie
16.15 – 17.30 uur Nabespreking
17.30 uur Cinekid for Professionals Openingsborrel
Voor leden van het Netwerk Scenarioschrijvers 50% korting (€ 12,50) inclusief uitnodiging voor de CFP openingsborrel. Niet-leden: kosten € 25,00. Aanmelden bij netwerk@scenario.nl, korting is alleen te krijgen via online betalen.

FrankenWeenie vertelt het verhaal van Victor, een jongetje dat zeer aangeslagen is als zijn hondje Sparky overlijdt. Maar als een piepjonge Frankenstein weet hij het beestje weer tot leven te wekken. Dit heeft echter monsterlijke consequenties.

FrankenWeenie is een Hollywood producties met de Nederlander Robert Stevenhagen op een belangrijke post: als Head of Story was hij verantwoordelijk voor het omzetten van het geschreven woord naar beeld. Met hem wordt uitgebreid ingegaan op het werkproces.
Maar hoe staat het met de Nederlandse animatiefilm? Er wordt momenteel gewerkt aan diverse televisieseries en lange films. Wat betekent dit voor scenarioschrijvers? Is animatie een aantrekkelijk nieuw werkterrein? Kun je bijvoorbeeld alles bedenken wat je maar wilt of loop je juist tegen beperkingen aan? En kan een film als FrankenWeenie ook in Nederland worden gemaakt?

Robert Stevenhagen is Head of Story bij FrankenWeenie, en hij deed storyboard en animatie bij Wallace & Gromit In The Curse of The Were-rabbit en Sinbad: Legend of The Seven Seas. Ook was hij co-regisseur van The Tales of Despereaux.

Hisko Hulsing maakte diverse animatiefilms die hij ook zelf schrijft, waaronder HARRY RENTS A ROOM, SEVENTEEN en JUNKYARD (Nederlandse inzending voor de Oscars)

Fiona van Heemstra schreef o.a. voor de serie Willemspark en zeer recent de animatiefilm Dag Meneer De Vries (NTR KORT 2012). Ook schreef ze vele afleveringen voor Pim & Pom. Deze animatiereeks krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg in de bioscoop. Voor het script van deze feature werkt ze samen met Tingue Dongelmans.

Tingue Dongelmans is van oorsprong actrice (onder andere een hoofdrol in Kort Amerikaans) en had jarenlang haar eigen jeugdtheatergroep. Ze schreef de korte film Tijger en werkte als scenariste voor veel jeugdprogramma’s waaronder Sesamstraat, Vrijland en Hoela hoep. Animatie-ervaring deed ze op bij Sprookjesboom en ze schreef vele scripts voor Pim & Pom.

Jan Doense is filmmaker (onder andere de NTR KORT! R.I.P.), journalist én oprichter (en tot 2007 vaste organisator) van het Amsterdam Fantastisch Film Festival (nu Imagine).Dutch Film Seminar Cinekid

Betalingen gaan alleen via de onlineverkoop van Cinekid, aangeven dat je lid bent van het Netwerk en voor de special price (€ 12,50) in aanmerking komt.
Niet-leden betalen via de onlineverkoop € 25,00.
De betaalde kaartjes kunnen worden afgehaald bij de centrale balie van Cinekid Film Professionals. Kortingen alleen te krijgen via online betalen!

Meer info over Cinekid for ProfessialsCinekid Dutch Events , Cinekid Experience, en Cinekid Conference.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers