Filmcompetitie Kort! wordt groen

Kort! de korte filmcompetitie van NTR, Nederlands Filmfonds en Mediafonds met steun van CoBO verbindt zich met de Green Film Making Competition. Kort! wil een volgende stap zetten in het duurzaam produceren van film en verbindt zich daarom aan de Green Film Making Competition.

Alle geselecteerde deelnemers aan Kort! nemen automatisch deel aan deze competitie. Onderdeel van de competitie zijn een aantal workshops over duurzaam produceren. Uiteindelijk wordt er een winnaar geselecteerd voor de meest duurzaam geproduceerde film. De Green Film Making Competition is een initiatief van Strawberry Earth, met steun van het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en is één van de Green Deals.

Kort! geeft jonge en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen de kans om korte fictiefilms te maken en is dit jaar toe aan zijn 13e editie. Kort! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten, waarvoor een budget van maxi­maal € 73.500 per film beschikbaar is. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 11 december 2012. De uitslag wordt bekend gemaakt op donderdag 24 januari 2013. De pre­mière van de films is voorzien op het Nederlands Film Festival 2013 (m.u.v. de geselecteerde animatiefilm(s) die mogelijk een jaar later in première gaan). De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie via de NTR.

Kort! is een onderdeel van het Deltaplan Talent, een samenwer­kingsverband tussen het Nederlands Filmfonds, Mediafonds, CoBO en de publieke omroep.

Kijk op http://www.greenfilmmaking.com voor meer informatie over de GFMC. Het Filmfonds stimuleert het groen en duurzaam produceren van films. Klik hier voor de online gids voor ‘groene’ samenwerking en informatie over duurzame oplossingen. Klik hier voor de oproep Kort! 2013.

Bron: Nederlands Filmfonds