Film Sound Seminar: Michel Schöpping op 17 Oktober 2012

Na het razend interessante uitje vorig jaar naar de Film Sound Seminar met Walter Murch tijdens het Filmfestival Gent op 20 oktober 2011, organiseert de VCA dit jaar een busreis naar het volgende evenement: Film Sound Seminar met Michel Schöpping, 17 oktober 2012 in Gent.

Het Film Sound Seminar, georganiseerd door het Filmfestival Gent en de School of Arts (Hogeschool Gent), verwelkomt dit jaar Michel Schöpping. Een logische keuze, want het werk van de Nederlandse sounddesigner is dit jaar nadrukkelijk aanwezig binnen het programma van het filmfestival. In de voormiddag zal het seminarie dan ook opgebouwd zijn rond zijn werk als sounddesigner voor de films van Peter Brosens en Jessica Woodworth (in competitie met ‘Het Vijfde Seizoen’), Fien Troch (in competitie met ‘Kid’) en Felix van Groeningen (openingsfilm ‘The Broken Circle Breakdown’). Schöpping prijkt als sound supervisor bovendien op de generiek van nog een vierde film op het Filmfestival Gent: ‘In the Fog’ van Sergei Loznitsa. In het namiddagprogramma zal Schöpping vervolgens uitweiden over de manier waarop hij in het samenwerkingsproces als sound designer/mixeur omgaat met muziek en geluid in het laatste stadium van een filmcreatie. Naast zijn veelgeprezen sounddesign is Schöpping ook een gerenommeerd filmcomponist, getuige zijn muziek voor de films van Brosens en Woodworth. Martine Huvenne, docente filmmuziek aan de Hogeschool Gent is opnieuw curator van het seminarie.

Het seminarie zal plaatsvinden in Kinepolis tussen 10:00 u. en 16:00 u. Als voertaal wordt geopteerd voor het Engels. Een broodjeslunch is zoals steeds voorzien.

Het idee is net als vorig jaar om met per bus af te reizen naar Gent. Vertrek zal ongeveer om 6.00 uur zijn vanuit Amsterdam, thuiskomst 22:00 uur.

De deelnamekosten voor VCA leden bedragen € 30 en voor de overige deelnemers € 45 (€ 15 toegang + € 30 vervoer).

Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen! Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de website www.geluidsmensen.nl