EYE: Jeff Mills, Jos Stelling, Johanna ter Steege naar EYE; première nieuwe François Ozon

Deze week in première: Dans la maison van François Ozon (Potiche) met Kristin Scott Thomas; Alleen maar nette mensen met Jeroen Krabbé en Annet Malherbe en de jeugdfilm Superechte liefde (9+). Op donderdag een Film & TV-quiz o.l.v. Isolde Hallensleben. Tijdens het gratis Filmcafé op vrijdagmiddag is Jos Stelling te gast. Op zondagmiddag Murnau’s klassieker Nosferatu met live begeleiding op het bioscooporgel. Woensdag 17 oktober begeleidt DJ Jeff Mills Frau im Mond van Fritz Lang tijdens het Amsterdam Dance Event en is Johanna ter Steege te gast na de voorstelling van Spoorloos.

Quiz door Isolde Hallensleben

Donderdag 11 oktober, 20.30. Een quiz gebaseerd op fragmenten uit films, foto’s en televisieseries. Met live muziek van Blind Parade met Sophie Zeyl (winnares Grote Prijs van Nederland) en mooie prijzen.

EYE Filmcafé

Vrijdag 12 oktober, 17.00. Te gast in dit gratis toegankelijk live magazine op vrijdag is o.a. Gouden Kalf-winnaar Jos Stelling. De presentatie is in handen van Lotje IJzermans en vaste tafeldame is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen.

Young Soul Rebels

Zaterdag 13 oktober, 19.30. Eerste lange speelfilm van de Britse kunstenaar Isaac Julien. Samen met zijn partner Caz, maakt Chris, een jonge zwarte Londense DJ, met zijn piratenzender Soul Patrol programma’s vanuit een garage in East End. Als een wederzijdse vriend wordt vermoord terwijl die in een Londens park cruiste, wordt Chris gearresteerd voor de moord. Voorstelling in het kader van de tentoonstelling Expanded Cinema: Isaac Julien, Fiona Tan, Yang Fudong in EYE.

Nosferatu- Eine Symphonie des Grauens

Zondag 14 oktober, 16.00. De eerste verfilming naar Bram Stokers roman uit 1897 – al werd de inspiratiebron verzwegen – door F.W. Murnau (DU 1921), is een van de grootste fantastische werken uit de filmgeschiedenis. Live begeleiding op het bioscooporgel: Gijs van Schoonhoven.

Spoorloos + Q&A Johanna ter Steege

Woensdag 17 oktober, 19.00. Spannende verfilming van Tim Krabbé’s boek Het gouden ei (1984), waarin een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk verdwijnt bij een pompstation. Haar man blijft jaren naar haar zoeken.

Jeff Mills – Cinemix – Woman on the Moon

Woensdag 17 oktober, 21.00. In het kader van Amsterdam Dance Event vertoont EYE Woman in the Moon (Frau im Mond, 1928) van Fritz Lang met live score (minimal techno) door de Amerikaanse dj Jeff Mills.

Filmvoorstelling exclusief voor EYE-vrienden!

Voor € 37,50 steunt u EYE tot het einde van het jaar, u ontvangt korting op al uw filmbezoeken in EYE en er is een plaats voor u gereserveerd voor de exclusieve voorpremière van de gerestaureerde versie van de klassieker The Manchurian Candidate met Frank Sinatra op zondag 21 oktober (inloop vanaf 12.30). Inclusief inleiding en ontvangst. Aanmelden via vrienden@eyefilm.nl voor 12 oktober.

Bron: EYE