Buitenfilm tijdens Dutch Design Week

Het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) promoot en presenteert samen met lokale partners recente Brabantse kortfilms: animatie, korte fictie, documentaire, videoclips en dansfilm. Tijdens de Dutch Design Week brengt bkkc deze films opnieuw letterlijk naar buiten. De vertoningen vinden plaats voor op het Ketelhuisplein op dinsdag 23 en donderdag 25 oktober vanaf 19.00 tot en met 23.00 uur. De toegang is gratis.

buitenfilm

Als het buiten donker is (omstreeks 19.00 uur) start de film op het doek van de groene bioscoop CosyMo’s Solar Cinema. Het programma bestaat uit zeer uiteenlopende en verrassende Brabantse kortfilms op het snijvlak van design, licht en architectuur. In het programma is een aantal afstudeerfilms opgenomen: Sonic Fauna (2012) van Evert van der Veen waarin hij zijn eigen muziekstuk visualiseert in een 3D-animatie. Er ontstaat een spel en synergie tussen beeld en geluid. Ook werk van de master animatie van St. Joost ontbreekt niet tijdens de Dutch Design Week. The Last Drop (2012) van Wouter Zaman, een animatie met licht, en de ‘papieren’ animatie O Meu Nome (2012) van Ruben Monteiro zijn onder andere te zien. Maar ook de korte film Melvin the Mini Machine (2012) van het Eindhovense design collectief HeyHeyHey mag je niet missen.

 

wij © de brabantse films

bkkc promoot en presenteert de meest recente filmproducties van lokale bodem. Dit doen ze door een breed scala aan filmprogramma’s op diverse manieren aan het publiek te tonen. In de Brabantse filmtheaters, maar ook op alternatieve vertoningsplekken zoals in de openlucht. De beste Brabantse filmproducties worden zo op regelmatige en continue basis aan het publiek voorgeschoteld.

 

meer bkkc tijdens DDW

Tijdens de DDW organiseert bkkc in samenwerking met het Dialogues House van ABN AMRO een dag met zes inspirerende presentaties over het materiaal licht. Deze Materials XL: licht op woensdag 24 oktober vindt plaats in het Klokgebouw in de stand van het Dialogues House. En MU Eindhoven sluit tijdens de DDW het project Wild-C af. Een reizende tentoonstelling met werken van elf jonge Brabantse kunstenaars. MU Eindhoven en bkkc werkten samen voor Wild-C in het kader van Landkunst en Historische Buitenplaatsen. De elf werken komen bij Sectie C voor de laatste keer samen.

meer informatie

Dinsdag 23 en donderdag 25 oktober | 19.00-23.00
Dutch Design Week, Ketelhuisplein, Strijp-S, Eindhoven | toegang gratis

www.bkkc.nl/ddw / www.bkkc.nl/debrabantsefilm

Bron: bkkc