Nieuwe artistiek directeur Imagine Film Festival: Chris Oosterom

Chris Oosterom wordt de nieuwe artistiek directeur van Imagine Film Festival. Oosterom is de opvolger van Phil van Tongeren, die deze functie vanaf 2008 vervulde.

Chris Oosterom (49) beschikt over een brede expertise op filmgebied. Als programmeur was en is hij werkzaam voor festivals (Lowlands, Crossing Border) en culturele centra (Ekko, ’t Paard). Als journalist was hij medewerker en redacteur van filmblad Skrien. Bij het Filmmuseum werkte hij in de programmering en was hij verantwoordelijk voor distributie. De laatste jaren opereerde Oosterom vanuit Londen als mede-eigenaar van film- en dvd-distributeur Yume Pictures. Als artistiek directeur van Imagine zal hij samen met zakelijk directeur Liselotte van der Burgt de festivalleiding vormen.

Imagine Film Festival is een voortzetting van The Weekend of Terror (1984-1995) en het Festival van de Fantastische Film/Amsterdam Fantastic Film Festival (1996-2007). Het festival, in hoofdzaak gewijd aan de genres fantasy, horror en sciencefiction, presenteert jaarlijks een overzicht van recente genrecinema, themaprogramma’s, masterclasses en symposia. Voorts ontvangt het gasten uit binnen- en buitenland.

Imagine Film Festival zal van 10 t/m 17 april 2013 zijn debuut maken in EYE, de nieuwbouw van het Nederlands Filmmuseum aan het IJ in Amsterdam.

Het enige Nederlandse filmfestival
gewijd aan de genres fantasy, horror en sciencefiction
29th Imagine Film Festival | 10 – 17 april 2013 | EYE Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

Bron: MVSP