Voor NBF-leden: uitnodiging DDG ledenavond 8 oktober

Op maandag 8 oktober vindt er opnieuw een DDG-ledenavond plaats in EYE, waar NBF-leden ook van harte voor worden uitgenodigd. Met dit keer aandacht voor de documentaire film.

We draaien de nieuwe documentaire van Ike Bertels, uiteraard in aanwezigheid van de regisseur, die na afloop vragen zal beantwoorden van Ditteke Mensink:

GUERRILLA GRANNIES

GUERRILLA GRANNIES portretteert drie sterke vrouwen die met het Vrouwendetachement van het FRELIMO bevrijdingsleger niet alleen het land hebben helpen bevrijden, maar ook de weg hebben vrijgemaakt voor de emancipatie van de Mozambikaanse vrouw.

Ike filmde Monica, Amelia en Maria op drie belangrijke momenten in hun turbulente leven. De film toont een unieke blik in de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen die alleen voorbestemd leken om op het land te werken en kinderen te baren. Uit hun levensverhaal, dat zich afspeelt in een land dat zichzelf nog steeds aan het uitvinden is, blijkt dat revolutionaire idealen werkelijkheid kunnen worden, als mensen bereid zijn er een leven lang voor te vechten.

GUERILLA GRANNIES is vanaf 11 oktober te zien in de filmtheaters. Voor meer informatie over Ike en de film lees ook de zomereditie van de DDG Gazet.

Credits
Script en regie: Ike Bertels
Distributie: Mokum Filmdistributie www.mokumfilm.nl

Een productie van DNU Film, IBF en SERENDIPITY FILMS in co-productie met IKON TV met steun van het Nederlands Filmfonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, CoBO, NCDO, en met gelden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade te Maputo, Mozambique.

Interesse om te komen, laat het ons weten op: info@directorsguild.nl

Datum: maandag 8 oktober
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: EYE Film Instituut, cinema 4

Bron: DDG