Winnaar Filmproducenten Nederland Award 2012 voor producenten afstudeerfilm DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes hebben met de afstudeerfilm DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN de Filmproducenten Nederland Award 2012 gewonnen. De uitreiking vond vanavond plaats in Theater Kikker in Utrecht.

Deze prijs wordt jaarlijks door Filmproducenten Nederland tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt om jonge veelbelovende producenten te stimuleren. De Award bestaat uit een bedrag van € 5.000,- te besteden aan een nieuwe productie.

Naast de winnaars waren genomineerd Beau van Assem, Marloes de Rijke en Alexander van Damme voor MAGNESIUM en Kees Rijnen en Tainá Moreno de Oliveira Lagoeiro voor VAN DE WERELD.

De kwaliteit van de inzendingen was hoog dit jaar. Juryleden San Fu Maltha (Fu Works) en Hanneke Niens (KeyFilm) prijzen het goede oog voor inhoud waarmee de drie producenten gezamenlijk films produceren. De jury roemt ook het plezier in ondernemerschap. Vanaf het begin van elk film-idee denken de producenten creatief na over een passende marketing- en publiciteitsstrategie en manieren om de film vertoond te krijgen. DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN is te zien tijdens het Cinekid festival in Amsterdam van 13 tot en met 26 oktober.

Filmproducenten Nederland wil door het uitreiken van de prijs jong productie talent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. Het is het vierde jaar dat de Filmproducenten Nederland Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Guusje van Deuren, Floor Houwink ten Cate & Jemima van der Tholen en Constant van Panhuys & Derk-Jan Warrink.

Bron: MVSP