Nominaties voor het Gouden Kalf voor de Publieksprijs

Zondag zijn in de NFF Talkshow de nominaties bekendgemaakt voor het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET, DE BENDE VAN OSS en BRAMMETJE BAAS zijn nog in de race voor het Gouden Kalf dat namens het Nederlandse publiek wordt uitgereikt.

Vanaf nu kan iedereen, tot donderdag 4 oktober 24:00, opnieuw stemmen op de top drie door een sms te sturen voor zijn/haar favoriet. Sms ‘Winnaar <spatie> naam film’ naar 2255:

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET > Winnaar ACHTSTE
DE BENDE VAN OSS > Winnaar BENDE
BRAMMETJE BAAS > Winnaar BRAMMETJE

(max. 1 stem per telefoonnummer. Je betaalt alleen de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon)

Dit jaar is de opzet van het Gouden Kalf voor de Publieksprijs gewijzigd. Niet alleen het festivalpubliek, maar heel Nederland kan voortaan stemmen voor het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. De films die kans maken op dit Gouden Kalf zijn de zeventien films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 oktober 2011 t/m 25 september 2012. Hieruit koos het publiek bovenstaande films als favoriet.

Op vrijdag 5 oktober wordt het Gouden Kalf voor de Publieksprijs uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De uitreiking is van 20:30-22:00 live te zien bij de VPRO op Nederland 1 en wordt gepresenteerd door Doutzen Kroes en Jandino Asporaat.

De 32e editie van het Nederlands Film Festival duurt nog t/m 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

Bron: Nederlands Film Festival