De Filmacademie op het Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival staat weer voor de deur, met als thema dit jaar De Belofte. De Filmacademie is als vanouds goed vertegenwoordigd op het festival met veel films van oud-studenten, maar ook met de vertoning van de eindexamenfilms van lichting 2012 en de Pitch.

Eindexamenfilms lichting 2012 in Studentencompetitie

Studentencompetitie
In de Studentencompetitie worden alle eindexamenfilms vertoond van de Nederlandse Film en Televisie Academie, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, AKV St. Joost Breda en de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Alle eindexamenfilms te zien in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex.

Prijzen
De films komen in aanmerking voor 3 verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award, voor een opvallende film of crewlid en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden.

Lees meer

NFF Talent Dag

Talentontwikkeling is dit jaar het hoofdthema van het NFF, onder de noemer De Belofte, waarbij talenten uit diverse disciplines worden gepresenteerd. Een van de hoogtepunten is de NFF Talent Dag.

De Talent Dag is een dag speciaal ingericht voor nieuw, aanstormend talent. Het NFF organiseert tijdens deze dag een gevarieerd programma vol inspiratie, feedback en netwerkkansen voor nieuwe en gevestigde makers. Zo kunnen zij samen met experts een idee voor een NTR-Kort!-film verder ontwikkelen. En er is gelegenheid voor studenten om met professionals uit het vak te sparren over nieuwe projecten.

NFF Talent
Programma Talent Dag

Pitch 4e jaars films

Tijdens de NBF netwerkborrel na afloop van de Talent Dag zal een selectie van de vierdejaars filmplannen worden gepitcht aan de leden van de NBF (Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers).

Programma
Website NBF

Nominaties Filmproducenten Nederland Award bekend

De nominaties voor de Filmproducenten Nederland Award zijn bekend. Alle genomineerden zijn in 2012 afgestudeerd aan de Filmacademie in de richting Productie.

Beau van Assem, Marloes de Rijke en Alexander van Damme
MAGNESIUM (drama)

Kees Rijnen en Tainá Moreno de Oliveira Lagoeiro
VAN DE WERELD (drama)

Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes
DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN (jeugdfilm)

Lees meer

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op 1 oktober om 20:00 uur in Theater Kikker in Utrecht, aansluitend aan de NFF Talent Dag.

Kaarten voor de prijsuitreiking zijn te bestellen via de website van het Nederlands Film Festival.

Bron: NFTA